Inlägg

Adaptogener stärker kroppens försvar mot negativ stress.

ADAPTOGENER Vad är skillnaden mellan adaptogener och antioxidanter? Antioxidanter är ämnen som finns i kosten och tillhandahåller ett passivt försvar. Antioxidanter verkar på cellnivå och skyddar mot skadliga fria radikaler och förbrukas på köpet. Adaptogener stärker kroppens försvar mot negativ stress. Adaptogener verkar på cell- och systemnivå och stärker på fler nivåer och via andra mekanismer, än vad antioxidanter gör.  Adaptogener ger ett mer heltäckande och varierat skydd eftersom de ökar kroppens egen produktion av neuropeptid och värmechocksprotein 72, visar en forskning som pågått under många år i Ryssland. Hsp72 tillhandahåller ett aktivt försvar och skyddar mot flera olika ämnen som kan skada cellerna, inklusive fria radikaler. Rosenrot är en adaptogen ört Som ökar prestationsförmågan och har en lugnande verkan vid inre stress.  Produkter för din hälsa #bravaraSverige Se fler produkter

Antioxidanter skyddar i sin naturliga form

Bild
Antioxidanter Antioxidanter skyddar i sin naturliga form De vanligaste antioxidanterna är vitamin A, C, E, betakaroten och selen .  I sin naturliga form i frukt och grönsaker skyddar de mot hjärtkärlsjukdom och cancer.   Vitamin C finns i nypon, bär, frukt och de flesta grönsaker. Selen finns bland annat i fisk, skaldjur och nötter. Vitamin A finns bland annat i lever och ägg. Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin och finns i morötter och spenat. Vitamin E finns i vegetabiliska oljor, nötter och ägg.  Däremot visar studier att vitamin A, E och betakaroten i tablettform tvärtom ökar risken att dö i dessa sjukdomar.   Så fungerar antioxidanter!   Sökandet efter ungdomens källa.  Om du skär itu ett äpple och lämnar det utan att täcka över det blir det ganska snart brunt. Droppar du däremot över lite citronsaft på samma äpple behåller det sin naturliga färg mycket längre. Citronsaft innehåller C-vitamin, som är en antioxidant. På samm

Matens påverkan på din hälsa

Bild
Det finns en klar koppling mellan inflammatorisk mat och många sjukdomar. En stor studie från Harvard School i Boston visar nu också att inflammatorisk mat har en stor påverkan på mental ohälsa som ångest och depression. Risker Studien visade på upp till 41 % högre risk vid hög konsumtion av produkter med mycket socker, vitt mjöl, rött kött och margarin. Skyddande effekt En mineral och vitamin rik kost har en skyddande effekt liksom mycket bladgrönsaker, bra fetter som oliv och rapsolja. Även vin och kaffe i måttliga mängder kan ha en positiv verkan.   www.bravara.se "PROVA PÅ PRIS" Lingonpulver, Havtornspulver, Bipollen, Hampafrö och samtliga Närings, vitaminplåster. BLÅBÄRSPULVER från Ekoområde i Bulgariska bergen. Välsmakande med Antioxidanter som förebygger inflammatoriska sjukdomar och stärker immunförsvaret.  10 gr blåbärspulver motsvarar ungefär 90-100 gr färska blåbär. Torkade bär bibehåller alla näringsvärden. Frysta tappar en del näringsinnehål

Solens ljus, bra för din hälsa

Ta vara på Solens ljus, det är nyttigt för din hälsa! Det är bara några veckor runt midsommar som du kan tillgodogöra dig D3 vitamin från solen, men solens ljus är ändå nyttigt, då de sänker blodtrycket och påverkar hormoner som styr dygnsrytmen. Nya studier visar att vi inte kan skydda oss med solkräm mot hudcancer. Bästa sättet är att bara några korta stunder per dag, ligga direkt i solen och undvika att bli röd. Solkräm gör visserligen att vi inte blir röda och brända i solen, men de tar inte bort de farliga strålarna som orsakar hudcancer, utan skapar endast en falsk säkerhet som gör att många tar stora risker och ligger för länge i solen. D3-vitamin som egentligen är ett hormon som förbygger benskörhet, som är bra för mental hälsa och skyddar bl.a. gravida mot MS. Läs mer på http://www.bravara.se/shop/product/d3-vitamin?tm = Statistik från 2015 visar att 3 gånger fler dör av diabetes än av hudcancer i Sverige och 20 gånger fler dör av  kranskärlssjukdomar .

DET GODA LIVET!

Bild
Om inte du tar hand om din kropp vem ska då göra det? Är det att frossa i onyttigheter och ta problem när de kommer? Eller att äta näringsriktigt och försöka undvika det som bryter ner, förstör, skapar inflammationer i dina celler och är en orsak till de flesta välfärdssjukdomar? Varför är så många tvungna att dagligen äta mediciner för problem med magen, inflammationer, högt blodtryck, högt kolesterol, hjärt-kärlsjukdomar? Varför tillhör vi de länder som har den högsta benskörheten i världen? Varför måste var femte innevånare i Sverige medicineras med Varan? Att bo i Sverige och inte äta någon medicin är nästan unikt. Är det normalt eller är det något som du kan påverka? Kan det vara kostrelaterat? Att äta näringstätare med mer näringsinnehåll, mindre tillsatser och onyttigheter, motionera mera, det är det enkla receptet!

PALMOLJA I MÅNGA LIVSMEDEL RISK FÖR DIN HÄLSA

Farlig palmolja Raffinerad palmolja innehåller ämnen som framkallar cancer, varnar EU. Palmolja finns i hälften av all världens livsmedelsprodukter. Italien har som första land börjat rensa bort palmoljan från butikshyllorna. Livsmedelsindustrin och EU-kommissionen har känt till riskerna med farliga estrar i palmolja i nästan tio år, säger den italienske konsumentjuristen Dario Dongo. Ändå har myndigheterna inte varnat konsumenterna. I stället för att växla över till mindre riskabla oljor som raps har industrins användning av palmolja tvärtom ökat snabbt. Kanske är det för att EU:s livsmedelsmyndighet Efsa ligger i den italienska staden Parma. Italien var i alla fall det första och länge enda landet som uppmärksammade EU:s expertrapport som i april förra året varnade för cancerframkallande ämnen i framför allt raffinerad palmolja. Efter en bred kampanj och en namninsamling som undertecknades av 168 000 människor har flera av landets livsmedelskedjor nu beslutat att rensa si

ALLVARLIG D3-VITAMIN BRIST

Bild
Mer än 70% av överviktiga behöver tillskott av D3 Vitamin. Överviktiga har ofta allvarlig D-vitaminbrist och rubbad kalkomsättning i kroppen visar en ny studie från Uppsala universitet, som nu publiceras i Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. D3-vitamin 2000 IE, 300 st och 400 gr Grönkålspulver Om man har brist på D-vitamin tas bara 10-15% av kalcium upp i kroppen som man får via maten.  Upptaget av kalcium, liksom andra näringsämnen är maximalt 20% av det vi äter och kan vara så lågt som endast 4% i hög ålder, bäst upptag har man i 20 årsåldern, sedan blir upptaget lägre med stigande ålder. Om man konsumerar mycket kaffe, alkohol och salt ökar man också utsöndringen av kalcium i kroppen. Kombinera grönkålspulver och D3 vitamin för ett starkare skelett. Kombinationen av kalcium och D3 vitamin stärker bentätheten i skelettet. Genom att kombinera grönkålspulver som innehåller mer kalcium än i mjölk, och D3-vitamin så minskar risken för att du ska drabbas av bens